SANT TELM

Qui som

La SOCIETAT CULTURAL SANT TELM es una associació sense ànim de lucre i vinculada al municipi de Corbera de Llobregat que té com objectiu fomentar activitats culturals i d’oci, en especial les de caire teatral, musical, recreatiu i artistic (teatre, concerts, monòlegs, concursos, titelles…). També vol ser centre de trobada de gent de totes les edats per fomentar un altre cop la comunicació personal, les xerrades, els intercanvis de parers, sentiments i fins i tot pensaments.

Els socis de Sant Telm i la Junta Rectora apostem per la participació, l’expressió i creació d’ activitats perquè donen satisfaccions, coneixements, alegria i “bon rollo”.

A la nostra sala es fan activitats setmanals com ara Country, teatre social, bastoners… Disposem de cafeteria – bar que funciona de manera autònoma però amb el qual col·laborem mútuament a l’hora d’organitzar esdeveniments acompanyats d’experiències gastronòmiques.

Els nostres valors i la nostra visió

Després d’aquesta època Covid estem treballant per tornar a consolidar una periodicitat d’activitats per a tota  la gent del poble, recuperant aquelles activitats tradicionals que ens caracteritzaven i alhora incorporant propostes noves d’actualitat. Per nosaltres és important generar una oferta atractiva per a tots els públics i edats. En especial ens sembla cabdal teixir xarxa entre les diferents entitats de Corbera.

7195769_family_child_mother_father_parent_icon

Tradició/Modernitat

A la nostra associació es uneixen tradició i modernitat, i estem oberts als interessos de totes les generacions.

7330755_valentines_watch movie_dating_romance_entertainment_icon

Dret a la Cultura i Accessibilitat

Fem activitats amb taquillatge de les quals cedim entrades a l’Ajuntament perquè les reparteixin des de serveis socials. També fem activitats gratuïtes i obertes a tots els públics.

7107777_teamwork_performance_harmonious_employment_recruitment_icon

Col·laboració / Teixir xarxa

Organitzem esdeveniments col·laborant amb altres entitats. Per altra banda tenim un conveni amb l’Ajuntament en el que cedim la sala a d’altres entitats en cas que la necessitin.

La Junta

La Junta de Sant Telm som un grup de sòcies i socis compromesos de forma totalment voluntària en el funcionament institucional de l’entitat i també en la organització d’activitats. Ara bé, hi ha moltes iniciatives que son organitzades directament per alguns socis especialment implicats. Per altra banda, Sant Telm acull activitats d’altres entitats o grups més informals de Corbera. Com pots veure, si tens ganes de fer coses, és molt fàcil que tu també puguis formar part de Sant Telm!

Història des de 1914

Les nostres arrels sorgeixen de la Societat Recreativa i de Socors Mutus de Sant Telm, aleshores propietària de l’edifici.  Es constituí a Corbera el juny de 1914, inaugurant l’edificació social el 1919. Actualment el nom de l’entitat és Societat Moral, Cultural i Recreativa de Sant Telm.  

L’edifici té dues plantes, baixos i soterrani. A la primera planta hi ha locals per a sala d’exposicions i reunions de la societat i altres de serveis i a la segona planta hi ha una sala d’espectacles amb 300 butaques i cafeteria.

L’edifici fou ampliat el 1952 amb la pista terrassa, el 1979 es va millorar i ampliar la sala d’actes i el 2019 es van tornar a fer obres per adequar l’edifici a la normativa vigent, es va millorar sobretot la sala del teatre i el vestíbul.